Dugoročna prognoza

Još duže vrijeme temperature neće padati ispod 30 stepeni

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (1)

Dugoročna prognoza govori da sve do početka septembra zadržat će se visoke temperature, te da neće padati ispod 30 stepeni

Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Poslijepodne, razvojem oblačnost u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne, razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 29 stupnjeva, saopćeno je.

Dugoročna prognoza govori da sve do prve sedmice septembra zadržat će se visoke temperature, te da neće padati ispod 30 stepeni.

Moguća su kratkoročna olujna nevremena u vidu jače grmljavine, pljuskova i kiše, posebno u predvečernjim satima.

Prognoza za naredne dane

Sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnsot. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak . Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U petak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 347 stupnja.

Subota će biti sunčana vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.