BiH

šest zaraženih

Još dva pozitivna slučaja na koronavirus u Unsko-sanskom kantonu

27/03/2020

Žena iz Bužima i muškarac iz Bihaća navodno su bili u ranijem kontaktu s osobama iz zemalja sa izraženom transmisijom koronavirusa

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu večeras je potvrdio još dva pozitivna slučaja na koronavirus u Unsko-sanskom kantonu (USK), pa je u tom dijelu Bosne i Hercegovine sada zaraženo šest osoba, dok su i dva smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

– Jutros smo iz Kantonalne bolnice u Bihaću poslali tri uzorka i dobili smo potvrdu za dva pozitivna testa. Radi se o ženi iz Bužima i muškarcu iz Bihaća, koji nisu životno ugroženi. Gospođa je insistirala na obaveznoj kućnoj samoizolaciji, iako je kod nje konstatirana upala pluća, dok su kod Bišćanina za sada primjetni samo blaži simptomi bolesti – istakao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Žena iz Bužima i muškarac iz Bihaća navodno su bili u ranijem kontaktu s osobama iz zemalja sa izraženom transmisijom koronavirusa, odnosno građanima Bosne i Hercegovine koji borave i rade u Austriji i Njemačkoj.

Danas u poslijepodnevnim satima, u Kantonalnoj bolnici u Bihaću potvrđena je smrt starijeg muškarca iz Bosanske Krupe, koji je proveo nekoliko dana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti i već je bio narušenog zdravstvenog stanja.

Ranije je konstatirana smrt starije žene iz Bihaća, također hroničnog bolesnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.