krizni štab usk

Još dvije osobe iz Bihaća i jedna iz Cazina pozitivne na koronavirus

kb-bihac

Trenutno u Unsko-sanskom kantonu je 37 oboljelih građana, a dva pacijenta iz Bihaća su izliječena. U ovom dijelu BiH, pet smrtnih slučajeva povezuje se sa bolešću COVID-19

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) saopštio je jutros da su još dvije osobe iz Bihaća i jedna iz Cazina pozitivne na koronavirus.

– Prvo smo dobili rezultate testova na koronavirus za 42 uzorka poslana prija dva dana i potvrđeno je da su pozitivne dvije osobe iz Bihaća. Također, jutros su stigli i rezultati testiranja 33 brisa poslana jučer. U ovoj seriji testiranja u referentnoj laboratoriji u Sarajevu, pozitivan je bio nalaz jedne osobe iz Cazina – rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Trenutno u Unsko-sanskom kantonu je 37 oboljelih građana, a dva pacijenta iz Bihaća su izliječena. U ovom dijelu BiH, pet smrtnih slučajeva povezuje se sa bolešću COVID-19.

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić istakao je kako je u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno hospitalizirano šest pacijenata, te da je njihovo stanje stabilno.