Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad Sarajevo

Još jedan stadion sa umjetnom travom u Centru „Safet Zajko“

stadion_novi_grad

U sklopu ovog projekta bit će rekonstruisan jedan objekat za potrebe izgradnje svlačionica, kako za novi stadion koji će biti izgrađen u narednom periodu tako i za već izgrađene terene

Na radost građana Novog Grada i Sarajeva kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen još jednim fudbalskim stadionom namijenjenim za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije – U13 i dodatnim brojem svlačionica. Stadion sa umjetnom travom i tribinama bit će dimenzija 65 puta 40 metara i na njemu će se moći formirati tri manja odvojena terena za trenažni proces.

Povodom realizacije ovog projekta načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, potpisali su okvirni sporazum za izgradnju novog sportskog terena i adaptaciju objekta u kojem će se graditi svlačionice. Vrijednost radova je oko 750.000 KM.

„Do sada smo od škola fudbala i fudbalskih klubova imali puno više zahtjeva za korištenje terena u sklopu Centra „Safet Zajko“ od objektivnih mogućnosti. To nas je na neki način i opredijelilo da jedan dio slobodnog prostora u kojem su prošle godine srušeni dotrajali prizemni objekti, iskoristimo za izgradnju još jednog fudbalskog terena sa umjetnom travom po standardima FIFA-e koji će biti osvijetljen kako bi se mogao koristiti u noćnim satima“, kazao je načelnik Efendić.

U sklopu ovog projekta bit će rekonstruisan jedan objekat za potrebe izgradnje svlačionica, kako za novi stadion koji će biti izgrađen u narednom periodu tako i za već izgrađene terene.

„Do sada smo imali manji kapacitet svlačionica koji nije bio dovoljan za potrebe korištenja terena od više ekipa, te će izgradnjom novih svlačionica i to biti riješeno. Očekujemo da će početkom ljeta biti završena izgradnja još jednog stadiona i dodatnih svlačionica sa pratećim sadržajima. Ovim projektom sportski dio sadržaja u kompleksu Centra „Safet Zajko“ znatno će biti unaprijeđen“, dodao je Efendić.

Sunija Jahića istakao je dugogodišnju saradnju sa Općinom Novi Grad naročito kada je u pitanju Centar „Safet Zajko“.

„Rijetko se može vidjeti nešto ovako kao što je Općina Novi Grad u kratkom periodu izgradila za našu mlađu raju. Prostora uvijek fali i sreća je da ima prostora da se kapaciteti mogu proširiti. Ovo je jedan projekat koji će dopuniti sadržaje u Centru „Safet Zajko“ na zadovoljstvo ljudi koji žive u općini Novi Grad i šire. Ova Općina sa načelnikom mogu biti primjer svim ostalim općinama u Federaciji i državi BiH. Kao i prethodne i ovaj zadatak ćemo završiti u skladu sa propisima“, izjavio je Jahić.