BiH

Amira Hadžić

Još nije dostavljen prijedlog za mandatara Vlade ZDK-a

15/03/2019

"Još čekamo prijedlog i potpise za mandatara, nakon čega ćemo moći zakazati sjednicu Skupštine"

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona, koji predvodi vladajuću koaliciju i treba predložiti ime kandidata za mandatara nove Vlade, još nije dostavio svoj prijedlog za mandatara predsjedavajućoj Kantonalne skupštine Amiri Hadžić.

-Još čekamo prijedlog i potpise za mandatara, nakon čega ćemo moći zakazati sjednicu Skupštine, na kojoj bi trebao biti potvrđen mandatar. Nakon toga, mandatar bi trebao ponuditi sastav Vlade, o čemu se treba izjasniti i Komisija za izbor i imenovanje Skupštine ZDK-a – objašnjava predsjedavajuća Hadžić.

Napominje da nije realno da bi na istoj sjednici mogao biti potvrđen kandidat za mandatara i nova Vlada ZDK-a.

Kako se bliži 31. mart, kada ističe Odluka o privremenom finansiranju te do kada je i rok da bude usvojen budžet ZDK-a za 2019. godinu, predsjedavajuća Hadžić ističe da će ispoštovati zadati rok, a budžet biti usvojen u skraćenoj proceduri.

-Još nismo dobili ni prijedlog budžeta, koji može predložiti i aktuelna Vlada. Skratit ćemo procedure za usvajanje budžeta, kako bismo ispunili rok do 31. marta – najavljuje predsjedavajuća Hadžić, naglasivši da ipak neće biti skraćenja procedura za izbor mandatara i nove Vlade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.