Podnio ostavku

Još se ne zna ko će zamijeniti načelnika Kupresa: Nemamo novca za vanredne izbore

opcinsko_vijece_kupres (1)

Pavlica će sazvati sjednicu Općinskog vijeća na kojoj bi to imenovanje trebalo biti potvrđeno kako bi općinski organi mogla nastaviti s radom

Općinsko vijeće Kupresa u četvrtak je na svojoj sjednici razmatralo ostavku općinskog načelnika Milana Raštegorca – Kome.

Predsjednik Općinskog vijeća Kupres Mlađen Pavlica kazao je u izjavi za Fenu da je na sjednici usvojen zaključak da se sazove sastanak predstavnika stranaka koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća i da se na tom sastanku dogovori ime zamjenika načelnika.

Kada predstavnici parlamentarnih stranaka usaglase ime zamjenika, Pavlica će sazvati sjednicu Općinskog vijeća na kojoj bi to imenovanje trebalo biti potvrđeno kako bi općinski organi mogla nastaviti s radom.

– Središnje izborno povjerenstvo BiH trebalo bi raspisati nove izbore, ali mi nemamo novca za vanredne izbore. Nije nama u interesu da skidamo sredstva s neke budžetske stavke da bi se finansirali vanredni izbori s obzirom da nas redovni izbori svakako čekaju sljedeće godine – istaknuo je Pavlica.

Podsjećamo, Milan Raštegorac 21. novembra podnio je ostavku na mjesto općinskog načelnika nakon što je imenovan izvršnim direktorom za finansije Šumskog gospodarskog društva Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.