Još se traga za nestalim Nikolom Jakišom iz Gabele

potraga

Još uvijek se traga za Nikolom Jakišom (40) iz Gabele kod Čapljine kojemu se od utorka navečer gubi svaki trag – izjavio je za Fenu dežurni županijski tužitelj Spomenko Jukić.

Dodao je kako je policija jučer u blizini rijeke Neretve kod Tresanskog mosta u mjestu Gabela pronašla vozilo marke “golf 2” koje je Jakiša uze od svoga oca. Vozilo nije bilo zaključano, a u njemu je pronađena odjeća i mobitel.

Županijski tužitelj nakon toga je uputio zahtjev za pretragu spomenutog lokaliteta koje se nalazi blizu granice s Republikom Hrvatskom.

Kako se doznaje iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), ronilačka postrojba PPP Čapljina tijekom jučerašnjeg dana pretražila je korito Neretve u više navrata, ali bez uspjeha. Zbog teških uvjeta (loša vidljivost i hladnoća), pretraga je prekinuta u 14:30 sati i nastavit će se po potrebi tijekom današnjeg dana.

U potrazi je sudjelovalo 5 ronilaca i 5 vatrogasaca za vizualnu pretragu iz čamca, stoji u priopćenju Operativnog centra.