Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još se traga za nestalim Nikolom Jakišom iz Gabele

potraga

Još uvijek se traga za Nikolom Jakišom (40) iz Gabele kod Čapljine kojemu se od utorka navečer gubi svaki trag – izjavio je za Fenu dežurni županijski tužitelj Spomenko Jukić.

Dodao je kako je policija jučer u blizini rijeke Neretve kod Tresanskog mosta u mjestu Gabela pronašla vozilo marke “golf 2” koje je Jakiša uze od svoga oca. Vozilo nije bilo zaključano, a u njemu je pronađena odjeća i mobitel.

Županijski tužitelj nakon toga je uputio zahtjev za pretragu spomenutog lokaliteta koje se nalazi blizu granice s Republikom Hrvatskom.

Kako se doznaje iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), ronilačka postrojba PPP Čapljina tijekom jučerašnjeg dana pretražila je korito Neretve u više navrata, ali bez uspjeha. Zbog teških uvjeta (loša vidljivost i hladnoća), pretraga je prekinuta u 14:30 sati i nastavit će se po potrebi tijekom današnjeg dana.

U potrazi je sudjelovalo 5 ronilaca i 5 vatrogasaca za vizualnu pretragu iz čamca, stoji u priopćenju Operativnog centra.