Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JP Grijanje ne poštuje odluke Gradskog vijeća o daljinskom grijanju stanova u Zenici

radijatori

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost SBB Zenica uputio je zahtjev za odgovornost svih nadležnih za trenutnu situaciju s daljinskim grijanjem u gradu i za nepoštivanje odluke Gradskog vijeća Zenica, kojom se definiraju uvjeti o prijevremenom pokretanju grijanja stanova i poslovnih prostora.

Prema odluci o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora u Gradu Zenica, jasno je precizirano da “distributer će vršiti isporuku toplotne energije i prije 15.oktobra, ako temperatura vanjskog zraka bude tri dana uzastopno plus 12 stepeni Celzija i niža, mjereno u 21 sat, ali ne prije 1. oktobra“.

S obzirom na to da su svi građani Zenice svjedoci kako je posljednjih sedam dana temperatura i niža ispod navedene granice, posebno u toku noći, SBB Zenica traži hitan odgovor i odgovornost direktora, članova Upravnog odbora i svih službi Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica.

Zbog nepoštivanja navedene odluke Gradskog vijeća, zastupnik u Skupštini ZDK-a Edhem Fejzić, podnio je Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove prijavu u kojoj traži zaštitu građana Zenice.