Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jusić i Karas razgovarali o nastavku vojne saradnje BiH i SAD-a

BiH

271217-41

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić sa saradnicima primio je danas vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Marka M. Karasa, s kojim je razgovarao o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te o nastavku bilateralne vojne saradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država u 2018. godini.

Naglašena je potreba nastavka započetih aktivnosti na ispunjavanju uslova za aktivaciju MAP-a za Bosnu i Hercegovinu, koje se odnose na knjiženje preostale perspektivne vojne imovine i implementaciju usvojenog dokumenta “Pregled odbrane”.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu rješavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, kao i o saradnji u oblasti zajedničke obuke i vježbi, a razgovaralo se i o drugim aktuelnim pitanjima vojno-odbrambene saradnje Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Vojni ataše SAD-a u BiH, brigadir Karas je i ovom prilikom iskazao punu podršku institucijama odbrane Bosne i Hercegovine i našem euroatlanskom putu, te istakao opredijeljenost i posvećenost aktivaciji MAP-a i aktivnostima Ministarstva odbrane koje se poduzimaju u ovom pravcu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.