Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija im pokvarila sijelo

Jusko: Učesnici zabave u Sarajevu dobili novčane kazne; Fejzić: Izvinjavam se

koronaparty

Svim učesnicima zabave odmah su izdati prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko, izjavio je za “Avaz” da je ostao zaprepašten informacijama o zabavi i da je odmah tražio od policijskog komesara da pošalje policiju da se prekine ova zabava.

Svim učesnicima zabave odmah su izdati prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

Ovo je zaista nevjerovatno. Kada je pola miliona građana bukvalno mjesecima pod mjerama, kada penzioneri i djeca 45 dana ne mogu normalno da izlaze, da se kreću, neko se sjeti da organizuje zabavu. Ovo je za nepovjerovati. Zaista nemam riječi. Najgore od svega je što su na ovoj zabavi bile osobe koje nam u medijima drže predavanja šta da radimo i kako da se ponašamo. Sramota. Pogazili su sve postulate profesije, rekao nam je ministar Jusko.

Avaz podsjeća kako je na večerašnjoj zabavi u Sarajevu prisustvovalo 16 osoba i svi će biti prekršajno sankcionirani. Među njima su i Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke i Slađana Mandić.

Sudionici su među ostalim, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS, prenosi Avaz.

Oglasio se i dekan fakulteta putem društvene mreže:

Dragi prijatelji, izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili.