Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Jutarnja magla smanjuje vidljivost, učestali odroni zemlje ili kamenja

magla

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5:30 do 21 sati saobraća se dvosmjerno.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik – Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje – Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik – Šićki Brod), saobraća se naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bosna i Hercegovina je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući zbog poslovnih obveza (pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska).

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Detaljnije informacije za ulazak u Hrvatsku mogu se pogledati na našoj web-stranici. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj. Crna Gora je otvorila granice za državljane BIH.