BiH

bihamk

Jutarnja magla smanjuje vidljivost, učestali odroni zemlje ili kamenja

06/06/2020

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5:30 do 21 sati saobraća se dvosmjerno.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik – Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje – Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik – Šićki Brod), saobraća se naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bosna i Hercegovina je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući zbog poslovnih obveza (pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska).

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Detaljnije informacije za ulazak u Hrvatsku mogu se pogledati na našoj web-stranici. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj. Crna Gora je otvorila granice za državljane BIH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.