Prognoza vremena

Jutros izmjereno -15 stepeni, stiže blago zatopljenje, očekuje se i kiša

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bugojno -14 stupnjeva, Bjelašnica, Jajce i Sanski Most -12, Drvar -11, Livno i Zenica -10, Bihać, Ivan-sedlo i Sarajevo -8, Grude i Tuzla -6, Mostar -3, Gradačac -2, Neum 1 stupanj Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti u jutarnjim satima na istoku Bosne. U večernjim satima naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7 stepeni.

U Sarajevu više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana nešto sunčanije. Najviša dnevna oko 0 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Žuto upozorenje

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini.

Upozorenje zbog niskih temperatura izdato je za područja Bihaća, Livna, Sarajeva, Foče, Mostara i Tuzle, gdje se temperature kreću i do minus 11 (Livno).

Prognoza do petka

U srijedu će biti pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine, zapada u jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u petak. Kiša se prognozira većinom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera sa jakim, lokalno i olujnim udarima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni.