Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Naredne sedmice smjenjivat će se zima, jesen i proljeće, bit će i snijega

snijeg

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 11 i 17°C

Danas u većem dijelu zemlje se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti u drugoj polovini dana je moguće na području Krajine i sjevera Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -7; Bugojno -3; Grude, Livno -2; Široki Brijeg, Srebrenica -1; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Tuzla 0; Sanski Most, Sarajevo 1; Banja Luka 2; Bijeljina, Doboj, Mostar, Trebinje 3; Bihać 4; Neum 7; Gradačac 8. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana slaba kiša je moguća na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu od 14 so 18 °C.

U utorak uglavnom pretežno sunčano. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje u Hercegovini, što ponegdje može usloviti slabu kišu. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 11 do 17 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslije podne prolazno razvedravanje. Kiša se očekuje u Posavini, Krajini i ponegdje u Hercegovini. U kasnim večernjim satima ili u noći sa srijede na četvrtak padavine u cijeloj zemlji. Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom noći snijeg i susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 9 do 16 °C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U ostatku Hercegovini kiša. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu i sjeveru zemlje od 5 do 10 °C.