Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Jutros u 8 sati izmjereno 14 stepeni, ali stiže velika promjena vremena. Biće i snijega!

Iako će uskoro proljeće u Sarajevu pada snijeg
07.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Hladno vrijeme i snijeg najavljen je u vremenskoj prognozi cijeli tjedan. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Livno 4, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 5, Drvar, Sokolac i Stolac 6, Mostar, Sarajevo i Trebinje 8, Bugojno i Sanski Most 9, Tuzla i Zenica 10, Neum 12, Bihać 13 i Gradačac 14 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje krajem dana i tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje krajem dana i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju umjereno oblačno i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U ponedjeljak oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 14 stepeni.