Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Kabinet Novalića se žalio zbog snimka koji je nasmijao javnost, oglasili se i iz TVSA

novalic (1)

Veliko je olakšanje i za više od 1000 uposlenih u RTV domu, u kojem je nedavno gostovao, da je test na corona virus premijera Fadila Novalića, negativan

Iz kabineta premijera FBiH Fadila Novalića reagirali su na snimak koji je plasirala kantonalna TVSA nakon današnje press-konferencije Vlade FBiH.

-Osuđujemo neprofesionalan potez TVSA, koja je zloupotrijebila snimak premijera Novalića prije nego što je uopće počela konferencija za medije. Informiramo javnost da Premijer Novalić radi svoj posao, bez prestanka proteklih sedmica. Vlada Federacije, na čelu sa premijerom čini nadljudske napore kako bi se spasili ljudski životi i zdravlje građana. Gospođo Jurišić, TV SA je javna televizija i trebali bi se, u ovim trenucima, pridržavati barem minimuma profesionalnog kodeksa. Bojim se da niste svjesni situacije u kojem se nalaze građani naše države, navodi se u saopćenju za javnost Kabineta premijera FBiH.

Potom se oglasila i direktorica Televizije Kantona Sarajevo Duška Jurišić, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom “Reagiranja kabineta premijera”, plasiranog kao vijest agencije FENA, dužna sam obavijestiti javnost da je Televizija Sarajevo emitirala u cjelosti nemontirani snimljeni materijal od dolaska premijera Federacije BiH Fadila Novalića u salu u kojoj je održao današnju konferenciju za novinare do kraja. Vanredno je stanje zbog pandemije i činjenica je da brojne press konferencije emitiramo u cjelosti bez montaže i skraćivanja.

Poštujem nadljudske napore, koje čine svi kako bi spasili ljudske živote i zdravlje građana.

Veliko je olakšanje i za više od 1000 uposlenih u RTV domu, u kojem je nedavno gostovao, da je test na corona virus premijera Fadila Novalića, negativan.

Kabinet kao autor saopćenja bi trebalo da zna da su javne ličnosti izloženije kritici u odnosu na druge građane. Stanje pandemija ne znači da se mediji mogu cenzurisati. Prenos press konferencije bio je i interes javnosti i Televizije Sarajevo, stoji u saopćenju Duške Jurišić.