Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Najavljene intezivne padavine: Dijelovima BiH ponovo prijeti nevrijeme

Izvor: Bhmeteo

Narednih dana nestabilno vrijeme praćeno padavinama

U sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne danas prijepodne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, koji mogu biti praćeni i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana, što može usloviti lokalne pljuskove.

Vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne slab do umjeren zapadni i jugozapadni, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Moguće nevrijeme

Kišovito je jutro u većem dijelu sjeveroistočne i dijelom istočne Bosne, ali će tu u narednim satima padavine postepeno slabiti i prestajati uz kasnije samo mjestimično pojavu kiše ili pljuska, javlja BHmeteo.

U ostatku zemlje jutro je većinom sunčano, ali će za koji sati razvojem oblačnosti biti dosta nestabilno vrijeme uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Glavnina nestabilnosti se očekuje iza 15 sati, kada mjestimično u sjeverozapadnim, zapadnim, centralnim i južnim dijelovima zemlje može biti izraženijih pljuskova sa grmljavinom.

Na sjeverozapadu, u Krajini, kasno poslijepodne može biti mjestimičnog nevremena.

Prognoza za naredne dane

U petak, 24. maja, bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može usloviti lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 22 do 28 °C.

U subotu, 25. maja, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu Bosne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 °C.

U nedjelju, 26. maja, bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 °C.

U ponedjeljak, 27. maja, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.