Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakanjci ogorčeni: Nema ko da im liječi djecu!

bebe-naslovna-slika
FOTO: Ilustracija

Iako se posljednjih dana na sva zvona u Kaknju hvale kako je zaposleno novih šest doktora, u stvarnosti, kako to obično biva, situacija i nije toliko blistava.

Naime, već duži period u ovom gradu mnogi roditelji žale se na nedostatak pedijatara u Domu zdravlja, a još više na nestručnost doktora.

Nebrojeni su problemi roditelja koji svoju djecu često moraju voditi u druge gradove, budući da im djecu u Kaknju nema ko pregledati. A i kad ih pregledaju, često se desi da daju pogrešnu dijagnozu i terapiju.

Sa ovim problemom susreo se i Kakanjac Vahidin Goga, koji je svoju priču podijelio na društvenim mrežama.

“Danas mi, po drugi put kakanjski ‘pedijatri’, koji to nisu, umalo ne poslaše dijete na duži period u kantonalnu bolnicu.

Prvi put se desilo kad su mi potpuno pogrešno liječili Ahmeda da bi na kraju na moj zahtjev otišao u Zenicu i tamo vide zapuštenu gnojnu anginu grla koju u Kaknju gospoda doktori nisu ni vidjeli. Ostao je 15 dana u bolnici.

Ovog puta mi kćerku od 20 mjeseci 7 dana liječe antibioticima, da bi sedmi dobila temperaturu 40 stepeni. ‘Doktorica’ djetetu uopće NIJE IZVADILA NALAZE a propisala je terapiju!!!

Nakon što smo se javili jučer s temperaturom 40 ponovo BEZ PREGLEDA propisuje garamicin injekcije.

Danas odemo u privatnu kliniku u Zenici gdje nam jako ljubazna doktorica u klinici Prima kaže kako dijete ima virusnu gnojnu anginu grla koju naša doktorica liječi 7 dana antibioticima!!!

Da smo nastavili s terapijom koju smo imali vjerojatno bi i ona završila 15 dana u Zenici.
I prvi i drugi put se doktori u Zenici ne mogu načuditi nestručnosti naših doktora, svaki dan vide jako puno zapuštene pogrešno liječene djece iz Kaknja.

Razlika između ovog i prošlog puta je što sad neće proći tek tako.

Javno vam obećavam gospođo da se sa zdravljem moje djece neće zajebavat niko i da vas od sutra gonim na sve načine koje pronađem. To što dobijate poslove ljubeći nekoga u guzicu vam neće dati za pravo da se igrate sa životima moje djece!!!”, stoji u objavi na Facebooku.