Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšen u akciji "svodna"

Kako je “pao” inspektor koji je uzeo 5.000 KM mita: Uručene mu označene novčanice (VIDEO)

mito_12

Kako je, uz navođenje incijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

Inspektor Poreske uprave RS-a iz Područnog centra Prijedor Nemanja Barović uhapšen je u akciji “Svodna”, zbog sumnje da je od poreskog obveznika uzeo 5.000 maraka mita.

Nezavisne novine javljaju da ga terete da je uzeo mito od privrednika iz Svodne, opština Novi Grad/Bosanski Novi. Akcija je detaljno isplanirana, odnosno označene su novčanice, pošto je privrednik ranije prijavio da mu je tražen mito.

Kako je, uz navođenje incijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Foto: Nezavisne novine

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli službene, ali i privatne stambene prostorije koje uhapšeni koristi u Prijedoru.

“Nakon završene kriminalističke obrade, N.B. biće predat Republičkom javnom tužilaštvu uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Foto: ATV

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Foto: ATV

Iz Poreske uprave RS su poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

“Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora”, saopštili su iz Poreske uprave RS.

Barović je, kako se saznaje, ranije bio šef u Područnom centru Poreske uprave u Prijedoru, a potom je jedno vrijeme radio kao poreski inspektor u Banjoj Luci, nakon čega se ponovo vratio u Prijedor.