Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako se zapošljava u EP Livno: Borjana Krišto je “jedina adresa” (AUDIO)

parlament bih kristo borjana
Borjana Krišto

Žurnal.info objavio je audiosnimak u kojem Josip Čelar, rukovodilac Pogona EP HZHB Livno i Ante Drinjak nezavisni kandidat u OV Livno razgovaraju o zaposlenju Drinjaka. Na snimku se čuje da Čelar Drinjaka upućuje na zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto, koja je u procesu zaposlenja “jedina adresa”.

Na snimku koji se pojavio na internetu, Josip Čelar rukovodilac Pogona EP HZHB Livno i Ante Drinjak nezavisni kandidat u OV Livno razgovaraju o eventualnom zaposlenju Drinjka u ovu instituciju:

ANTE DRINJAK: „Tražena si roba u ovom gradu, kako ima ona pjesma?“

JOSIP ČELAR: „Šuti. Šta ima?“

ANTE DRINJAK: „ Znam dobro relaciju… Slušam dalje?“

JOSIP ČELAR: „ Jesi li u stranci? Jesi li razgovarao i sa kim u ovom periodu“

ANTE DRINJAK: „Jesam. Sa Darinkom (Darinko Mihaljević ministar MUP-a Kantona 10), sa Borjanom (Borjana Krišto (HDZ BiH))?“

JOSIP ČELAR: „Najavi se tamo, to možeš kod mene ostaviti (aludirajući na dokumentaciju koju je donio Drinjak) šta dogovoriš tamo sa mnom problema nema“

ANTE DRINJAK: „Znači kriterij je jedini koji?“

JOSIP ČELAR: „ Znači otiđi tamo najavi se kod Borjane na razgovor. Sad je u frci stari joj je bolestan. Ne znam do iza nove godine ćeš obaviti sigurno. Nek te tamo upiše, izrazi svoju želju fino sve. Reci da si bio kod mene, da si ostavio. Što se mene tiče meni je drago ko god dođe ako ima mjesta.“

ANTE DRINJAK: „Znači jedina adresa je ona?“

JOSIP ČELAR: „Sa njom, kod Ive Miminog tajnika, na razgovor, on će te zovnuti kad ona bude tu, sa njom kad obaviš, mi ćemo se naći pa to ćemo rješavati“

(Ivo Mimin, o kojem u razgovoru govori Čelar, je Ivica Vukadin- tajnik u Općinskom odboru HDZ BiH Livno i vijećnik u OV Livno.)

ANTE DRINJAK: „ Obećo si samo što si bio iskren. Što se tiče stranke, znači od ‘90. sam u stranci, sa obnavljanjem sa svim. Što se tiče sudjelovanja u politici, u OV znači podržavanje maksimalno. Što se tiče podržavanja sada ovih izbora, podržavanje maksimalno.“

JOSIP ČELAR: „ Ona je imala tu, jednom ili dvaput ili po cijeli dan ko god se najavio na razgovor. Što se mene tiče problema nema, to ti obećati ne mogu ali za ostale stvari ganjaj. Moj glas imaš to ti mogu reći. Ako ti oni dadnu, meni je drago “

ANTE DRINJAK: „Vidiš kako se rješava za čas posla razgovor“

Kontaktirali smo Josipa Čelara koji je upoznat sa postojanjem ovog audio snimka. U telefonskom razgovoru nam je potvrdio da je Drinjka uputio kod Borjane Krišto – članice predsjedništva HDZ-a BiH.

“Postoje natječaji, procedure, to vam je sve. Snimak je upućen osobi koja mu je rekla da je neka gospođa obećala, I onda sam ja reko da ide kod nje da riješi…” kaže Čelar.

Nedugo nakon što je nastao ovaj snimak, na dan konstituirajuće sjednice OV Livno 1. decembra 2016. Ante Drinjak je počeo raditi u Agenciji za privatizaciju Kantona 10. Veza sa HDZ-om BiH mu se očigledno isplatila.

Inače, Drinjak je na Lokalnim izborima 2016. godine izabran kao vijećnik Hrvatske liste za Livno u OV Livno. Samo dva dana nakon što je izabran, zbog fizičkog i verbalnog sukoba izbačen je iz stranke . Zbog svega je osuđen na mjesec dana zatvora, a kasnije godinu dana uvjetno. Sada je nezavisni kandidat u OV Livno.

Podsjetimo, u poslovnici Elektroprivrede HZHB u Livnu između ostalih zaposlen je i zet Borjane Krišto – Jozo Bilokapa, piše Žurnal. info.

U nastavku poslušajte kompletan razgovor između rukovodioca Pogona EP HZHB Livno Josipa Čelara i Ante Drinjka nezavisnog kandidata u OV Livno, koji se pojavio na internetu.