Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako su hrabri Mostarci u filmskoj potjeri uhvatili serijskog razbojnika

mostar hapsenje

Zahvaljujući hrabrosti trojice mladih Mostaraca s ulica ovoga grada sklonjen je serijski razbojnik Admir B. (1988.) koji je uglavnom napadao žene po ulicama i trgao im lančiće i torbice.

Ovaj drski lopov je u petak jutro nasrnuo na 72-godišnju Katu Ćorluku iz Mostara u mostarskom naselju Zalik, a njene vapaje upomoć čuli su hrabri Mostarci koji su u filmskoj potjeri uhvatili drskog lopova i predali ga policiji.

“Pošla sam u prodavnicu. Držala sam novčanik u ruci i odjednom mi ga je neko s leđa trznuo iz ruke. Okrenula sam se i vidjela mlađeg, mršavog muškarca kako trči uz cestu. Zvala sam upomoć, ja sam trčala ulicom za njim i vikala hoće li mi neko pomoći”, ispričala je za Dnevni list Kata Ćorluka, dodavši kako ju je od silne trke za lopovom oblio hladan znoj, ali tada su se na njene vapaje odazvala trojica hrabrih mladića.

“Oni su istrčali iz prizemlja, nikad ih ja ranije nisam vidjela, uopće ih ne poznajem, ali mogu reći da su mi bili tako dobri, ja njih ne mogu dovoljno nahvaliti”, rekla je Kata, dodavši kako su trojica mladih Mostaraca odmah organizirala i krenula u potjeru za lopovom.

Čim im je ona objasnila što joj se dogodilo i u kojem je smjeru lopov pobjegao, jedan od njih je uskočio u auto i krenuo za njim, a i druga dvojica su krenula u potragu.

“Meni su rekli da ostanem tu”, prepričala je Kata, dodavši kako se ubrzo jedan od mladića vratio noseći vrećicu s njenim novcem.

“Pitao me je li to moje, ja sam nosila i vrećicu, ali i novčanik mi je bio ukraden, ja sam ga pitala zna li gdje mi je novčanik, jer u njemu su mi ključevi od kuće, brinula sam se kako ću ući u kuću”, opisuje nam Kata, dodavši kako se ubrzo pojavila i policija jer su trojica hrabrih mladića u međuvremenu pozvali policajce, te su njima predali kradljivca.

“Ovi momci su mi rekli da su oni zvali policiju, policajci su tada doveli ovog lopova, on je bio svezan, ja sam ga pitala kako ga nije stid, gdje mi je novčanik, a on je rekao da ga je bacio. Policajac mu je rekao; “hajde, sad ćemo tražiti novčanik” i stvarno su ga kasnije našli”, ispričala nam je Kata, koja kaže kako ni tu nije bio kraj njenim iznenađenjima.

“Kada su me vodili u policiju, saznala sam da sam ja njemu već deseta žrtva. Kasnije, kada sam iz policije došla kući, čula sam da je isto to jutro ukrao lančić mojoj susjedi koja živi 50 metara dalje. I tada je policajcima rekao da je lančić negdje pao, a oni su ga vodili da ide tražiti lančić”, prepričala je Kata.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a je potvrdio kako je uhapšeni kradljivac samo petnaest minuta prije napada na Katu, opljačkao još jednu ženu.

“Osumnjičeni Admir B. je u naselju Zalik počinio dva kaznena djela krađe, oko 9.15 sati ženskoj osobi inicijala Z.Ć., staroj 67 godina otrgnuo je zlatni lančić s vrata, a nakon te krađe oko 9.30 sati presreće žensku osobu starosne dobi 72 godine, inicijala K.Ć. (nap.a Kata Ćorluka) kojoj krade novčanik”, objasnio je glasnogovornik Marić.

Glasnogovornik Marić je rekao kako se sumnja da je Admir B. u posljednja dva mjeseca izvršio oko deset kaznenih djela krađe lančića i drugih vrijednosti građanima Mostara.

Admir je jučer predan istražiteljima Odjela krim policije PU Mostar na daljnju obradu, a hrabri Mostarci koji su ga uhapsili, ostali su skromni.

“Ja sam pitala za njihova imena, da to dam u sve novine i medije, da ih javno nahvalim, ali oni se nisu htjeli isticati”, rekla nam je Kata.

Tek neslužbeno se prepričavalo, da se radi o momcima koji su okupljeni oko Kluba borilačkih vještina Reflex u Mostaru. Navodno se posebno u hvatanju lopova istaknuo Midhat Brkan, inače osvajač brončane medalje na prošlogodišnjem europskom takmičenju u Jiu Jitsu.