Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme čeka zadnjeg dana u 2016.

vrijeme

U jutarnjim satima, u većem djelu Bosne i Hercegovine sutra će biti pretežno vedro, s mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne.

Tokom dana u Bosni će biti umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni bit će slab, sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U Sarajevu sutra će u jutarnjim satima biti moguća magla ili niska oblačnost. Tokom dana bit će umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -7, a najviša dnevna oko -1 stepen.

U Bosni danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -15 stepeni, Goražde, Ivan-sedlo i Kupres -7, Sokolac -5, Sarajevo -2, Bugojno, Livno, Srebrenica i Zenica -1, Bihać, Gradačac, Jajce i Tuzla 0, Bijeljina, Doboj i Prijedor 1, Banja Luka, Sanski Most i Zvornik 2, Drvar 3, Stolac i Trebinje 4, Mostar 5 i Neum 7, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.