Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme očekuje danas

BiH

sarajevo_lijepo_vrijeme_suncano_11

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Sokolac 10, Bugojno i Ivan-sedlo 12, Bihać, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13, Prijedor i Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Zvornik 15, Brčko 16, Stolac 17, Gradačac, Trebinje 19 i Mostar 22.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.
U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne biti umjereno, a u drugoj polovini dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju na istoku i sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, istoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

U Sarajevu će danas prijepodne preovladavati umjereno oblačno. Više oblačnosti bit će u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima u Kantonu Sarajevo se prognoziraju lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.