Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (5)

Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka ima u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica i Sokolac 13 stepeni, Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo i Tuzla 16, Drvar i Srebrenica 17, Bijeljina, Jajce, Livno, Zenica i Zvornik 18, Brčko, Doboj i Sanski Most 19, Banja Luka, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 20, Bihać 21, Gradačac 22, Trebinje 23, Mostar 25 i Neum 26.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u sjeverozapadnim i višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni slab, na momente i umjeren, promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren, jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu će danas biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana se očekuje postepno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.