Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

kisa vrijeme vremenska

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Vjetar u većem dijelu Bosne prijepodne bit će umjerene jačine sjevernog smjera, a od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu od 14 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, a i prijepodne sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 5 i 9 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima registrovana je slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Srebrenica 12, Han Pijesak 11, Sokolac 7, Ivan-sedlo, Rudo, Sarajevo i Višegrad 4, Tuzla 3, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Doboj, Gradačac, Jajce, Mrkonjić Grad i Prijedor 2, Bosanski Novi i Foča 1.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan-sedlo i Prijedor 3, Bihać, Sanski Most i Sokolac 4, Banja Luka i Sarajevo 6, Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 8, Doboj, Gradačac i Zvornik 9, Bijeljina 10, Trebinje 11, Grude 12, Mostar 13 i Neum 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.