Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biće snijega

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja radne sedmice

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na jugu Hercegovine i na istoku Bosne, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna tempartura od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni

Narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6; Bugojno -2; Livno, Zenica 0; Ivan-sedlo, Jajce 1; Drvar, Sanski Most, Tuzla 2; Bihać, Sarajevo-Bjelave 3; Grude, Mostar 4; Gradačac 7; Neum 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na jugu Hercegovine i na istoku Bosne, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna tempartura od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na području kantona je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 4 stepena.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotliama Bosne magla. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima, što u Hercegovini na zapadu i sjeverozapadu Bosne praćen kišom. U višim područjima je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U srijedu će također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslije podne u većem dijelu Bosne prestanak padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren do jak južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na istoku Bosne. U višim područjima istočne Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 11 stepeni.

U petak će također biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.