BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja septembra

12/09/2018

U BiH će danas biti sunčano uz umjerenu oblačnost.

Najviša temperatura vazduha biće od 26 do 32, na planinama od 22 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako navode meteorolozi, većih promjena vremena u Bosni i Hercegovini – neće biti.

Prostrano anticiklonalno polje do četvrtka (13.09.) na prostoru Bosne i Hercegovine uslovit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više sunčanih sati očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 10 °C do 15 °C u Bosni, a u Hercegovini između 15 °C i 19°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25 °C i 31°C.

U petak (14.09.) i za dane vikenda (15 i 16.09.) u Bosni su mogući su kratkotajni lokalni pljuskovi i grmaljavina. Temperature zraka bez značajnijih promjena. Jutarnje temperature u Bosni od 10 °C do 15°C, a u Hercegovini do 20 °C. Najviše dnevne temperature između 26°C i 31°C.

U periodu od 17. septembra, prema raspoloživim modelima nastavit će se razdoblje stabilnih vremenskih prilika na području Bosne i Hercegovine. Očekuje se sunčano i djelimično oblačno vrijeme i nadprosječno toplo. Maksimalne temperature u Bosni očekuju se iznad 25 °C, a u Hercegovini oko 30 °C.

Izuzetak čine samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.