Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme očekuje posljednjeg dana 2017. godine

sarajevo_docek_nove_merlin_6

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne prolazno povečana oblačnost. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab većinom južnog smjera, na jugu zemlje vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U Sarajevu više oblačnosti prije podne. Od sredine dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U novogodišnjoj noći suho i prijatno, temperatura u ponoć od dva do sedam, u višim predjelima oko minus jedan.

U ponedjeljak 1. 1. 2018. prije podne postupno povećanje oblačnosti sa zapada. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu do 13 stepeni.

U utorak oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme, samo ponegdje u istočnim područjima može pasti i malo snijega. Poslije podne, postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će kišu. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 11 stepeni.