Kamion na ulicama Banje Luke s fotografijama Putina i Trumpa

BiH

1611_putin_trump

Banjalučkim ulicama danas i sutra kretat će se kamion s bilbordom na kojem se nalaze fotografije Vladimira Putina i Donalda Trumpa i poruka “Nada za svjetsku pravdu – Čestitamo“.

Ovo je najavilo banjalučko udruženje Srpski narodni pokret (SNP) “Izbor je naš” koje se ranije izjašnjavalo protiv NATO-a, zauzimalo za otcjepljenje srpskog entiteta iz Bosne i Hercegovine, “slobodu“ za optužene za ratne zločine Ratka Mladića i Radovana Karadžića…

“Pod utiskom mogućih svjetskih događaja izazvanim izborom Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a“, organizuju i ovu najnoviju akciju pod nazivom ‘Nada za svjetsku pravdu’.

-Pobjeda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u nije pobjeda pojedinca Trumpa, već je to pobjeda običnih ljudi koji su se pobunili protiv otuđene i samožive elite čija je politika destabilizovala svijet uvodeći ga u sukobe. Zato je svjetska javnost zainteresovana i vjeruje da će SAD s novim predsjednikom Trumpom na čelu donijeti suštinske promjene i zajedno s Rusijom i Putinom graditi svjetski mir i sveopšti napredak svjetskog društva – navodi se u saopćenju ovog udruženja, poznatog po nacionalističkim stavovima.