Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kampanja LGBT zajednice u BiH: Ah, što ćemo ljubav kriti

lgbt

Iako nevidljivi, istospolni parovi su realnost, država mora prepoznati lezbejske i gej parove kroz zakon stoji u bilbord kampanji Sarajevskog otvorenog centra i Fonda otvoreno društvo BiH koja kreće danas i trajat će do 24. februara, obuhvatajuću opšteprihvaćeni praznik ljubavi, dan kojim će dominirati prizori heteroseksualnih srećnih parova, onih koji o svojim emotivnim vezama nikome ne moraju ništa da objašnjavaju niti da se pravdaju.

“Kada vas na bilbordima dočeka Nataša+Lejla i Nino <3 Damir, pročitajte to onako kako piše. I iščitajte poruku, odnosno poziv za zajedničko zalaganje na putu ka obezbjeđivanju preduslova koji će lezbejke, gej, biseksualne i trans (LGBT) osobe u Bosni i Hercegovini prestati dovoditi u poziciju permanentne ranjivosti zbog svakodnevnog kršenja elementarnih ljudskih prava.

Nataša, Lejla, Nino i Damir te njihovi/e brojne prijatelji/ce ne dijele iskustvo parova koji svoje poruke razmjenjuju na primjer na Ajfelovom mostu u Sarajevu koji postaje javni pano za želje, čestitke i poruke, izvinjenja i traženje oprosta partnera/ice”, kaže se u kampanji Sarajevskog otvorenog centra i Fonda otvoreno društvo BiH.