Mersudin Nanić

Kandidat SDA pobijedio u Bužimu, pa poslao poruku na Facebooku

mersudin_nanic_sda

Preliminarno brojanje pokazalo je da je Nanić dobio 3.183 glasa, a Kudelić 3.067 glasova birača

Mersudin Nanić, kandidat Stranke demokratske akcije, pobijedio je U Bužinu, prema prvim nezvaničnim informacijama, na prijevremenim izborima za općinskog načelnika, piše Dnevni avaz.

On je dobio više glasova od Nedžada Kudelića koji je bio zajednički kandidat šest političkih stranaka.

Preliminarno brojanje pokazalo je da je Nanić dobio 3.183 glasa, a Kudelić 3.067 glasova birača.

Nakon pobjede, na Facebooku je objavio sljedeći status.

U općini Domaljevac-Šamac jedini kandidat za mjesto načelnika je Stjepan Piljić, iz HDZ-a BiH.

Na osnovu više od 65 posto prebrojanih glasova u Ribniku, kandidat SNSD-a Nebojša Karać osvojio 65 posto glasova birača i ima 1.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz SP Nikole Stojakovića.

Glasalo je 3.409 ili 54,85 posto birača od 6.323 upisanih u birački spisak, saopćila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Sava Savić.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima izbornog štaba SNSD-a u Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat Milorad Gligić vodi sa 70 glasova prednosti u odnosu na kandidata SNSD-a Uroša Makića.

Prema prvim nezvanicnim rezultatima izbornog štaba SNSD-a u Drvaru kandidat ove stranke Dušica Runić vodi za 471 glas razlike u odnosu na nezavisnog kandidata Darka Kajteza. SNSD je već proglasio pobjedu u opštini Drvar.

U Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prosić, prema podacima iz njegovog izbornog staba osvojio je 900 glasova i već je proglasio pobjedu, dok kandidat SDA Senada Mehdin ima oko 250 glasova manje.