Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kandidat za gradonačelnika Zenice: Prije nudio porniće, danas rušenje Željezare

mirad

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Mirad Hadžiahmetović oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je pojašnjava svoju predizbornu platformu – “Vizija Zenica 2020”.

“Zenica je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji nema gradonačelnika jer je isti umro od zagađenja zraka.

U tako ekstremnoj situaciji grad mora poduzeti ozbiljne mjere da bi stanje popravio. Jedino rješenje je srušiti željezaru koja zauzima pola grada i na tom prostoru izgraditi još jedan grad veličine današnje Zenice u kome će se nalaziti univerzitet i tehnološke firme umjesto današnjeg trovača i ubice.

Svi radnici ArcelorMittala, Željezare i drugih preduzeća koja rade u krugu željezare, a koji ostanu bez posla zbog rušenja željezare, će dobiti posao u Javnom preduzeću za izgradnju grada Zenice koje će u narednih 20 godina graditi i izgraditi novu polovinu grada na toj lokaciji.

Nova polovina grada će uključivati univerzitet sa 100.000 studenata i tehnološki park u kome će poslovati visokotehnološke firme. Partnera ćemo naći u NR Kini koja ima potrebu za trensferom tehnologije i znanja prema EU.

Kina mora obrazovati veliki broj studenata iz Europe kako bi oni u svojim zajednicama koristili kinesku tehnologiju i na taj način povećali izvoz iz Kine.

Kako je Kina predaleko, te zbog toga nezanimljiva za studij velikom broju evropskih studenata, stvaranjem univerziteta koji će osigurati ovakav transfer tehnologije u Zenici postat ćemo jedan od najbogatijih gradova svijeta poput Šangaja”, kaže Hadžiahmetović.

Ovo nije prva kandidatura Mirada Hadžiahmetovića. Naime, on se kandidirao i za lokalne izbore 2012. godine, ali je Centralna izborna komisija (CIK) poništila njegovu ovjeru.

“CIK je u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti utvrdilo da je Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za načelnika Zenice odgovoran što je objavljivanjem slika i videoklipova pornografskog sadržaja u izbornoj kampanji postupio suprotno odredbama Izbornog zakona BiH”, priopćeno je tada iz CIK-a.

Međutim, ovaj kandidat tad je imao i, za njega, logično objašnjenje.

“Organizirao sam snimanje erotskog kalendara potpore gospođi Jadranki Kosor koji je realizirao naš mladi model Boris Jakešević. Gospođa Kosor nije znala prepoznati i iskoristiti ovaj kalendar kao svoju priliku, te je zauvijek otišla na smetlište historije”, pohvalio se na svojoj službenoj web stranici Hadžiahmetović.