Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bizarna situacija u Sarajevu

Kantonalna inspekcija zatvorila SRC “Safet Zajko”, oglasio se načelnik Efendić

safet zajko (1)

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku!?

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić, na svom je Facebook profilu danas objavio da je Kantonalna inspekcija danas zatvorila park Safet Zajko.

U svojoj objavi Efendić je, između ostalog, poručio kako će, ukoliko Kantonalna inspekcija ne promjeni svoju odluku, u potpunosti otvoriti spomenuti park, odnosno prestati s njegovim održavanjem i brigom o njemu.

“Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku!? Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad”, napisao je Efendić i dodao:

“Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera. Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju, park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i sprječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke, gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao”, poručio je načelnik Novog Grada.

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti vise od 20 osoba u…

Objavljuje Semir EfendićNedjelja, 25. travnja 2021.