Neugodno iskustvo

Karantin u RS-u izgleda kao scena iz horor filmova (VIDEO)

KARANTINnn

Tu ne bi bilo ništa čudno, s obzirom na postavljena pravila oko ulaska u zemlju zbog opasnosti širenja covida 19, da nadležni vode računa o karantinu, gdje ipak smještaju ljude

Ovo je trenutna slika, koju smo dobili iz karantina Bosanska Gradiška, gdje su prošlu noć provele tri osobe, piše BN.

Nakon što su juče doputovali iz dalekog Dubaija u Zagreb, put do Banje Luke, gdje im je krajnje odredište, bio je kao u filmovima.

Iz Zagreba privatnim vozilom su stigli do granice Hrvatske, odakle su pješke došli do bh. granice, nakon čega su odvedeni u karantin kako bi se ustanovilo da kojim slučajem neko od njih nije zaražen virusom korona.

Tu ne bi bilo ništa čudno, s obzirom na postavljena pravila oko ulaska u zemlju zbog opasnosti širenja covida 19, da nadležni vode računa o karantinu, gdje ipak smještaju ljude.

Međutim u karantinu u Bosanskoj Gradiški ih je sačekalo neprijatno iznenađenje, gdje je, kako tvrde, postojala opasnost da se zaraze zbog nehigijenskih uslova ne samo virusom korona, nego i drugim zaraznim bolestima.

“Sve je neuredno, posteljina razbacana po krevetima, nema toalet papira… nehigijenski uslovi na svakom koraku, što se može vidjeti na fotografijama i video snimku:

Pomenute osobe danas su iz Bosanske Gradiške prebačene u Banju Luku, nadati se da neće biti greške i da će biti smješteni u nešto boljim uslovima dok čekaju da budu testirani.