Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Puljić čestitao Kurban-bajram: Želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri

puljic (1)

Kardinal Puljić je povodom proslave Kurban-bajrama svim muslimanima u Bosni i Hercegovini uputio čestitke

Povodom Kurban-bajrama, kojeg pripadnici islamske vjeroispovijesti proslavljaju 20. jula, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku reis-ul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kardinal Puljić je povodom proslave Kurban-bajrama svim muslimanima u Bosni i Hercegovini uputio čestitke, uz poruku da “pripravljati kurban i dijeliti ga s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja.”

“Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći Vašu vjeru nego ju poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedni mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi”, navodi se u pismu kardinala Puljića.