Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kardinal Puljić: Šteta što je vlast na Božić uvela mjere zbog aerozagađenja u Sarajevu

BiH

vinko_puljic10

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je kritikovao vlasti Sarajeva zbog uvedene mjere zabrane kretanja motornih vozila povodom velikog aerozagađanje u glavnom gradu BiH.

Kardinal Puljić se, u svom obraćanju vjernicima na svečanoj misi povodom Božića u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu, dotakao teme privremene zabrane saobraćanja motornih vozila.

“Ljudi koji su zahvaćeni sebičnošću, koji itekako radi interesa neke stvari rade, ne mogu biti graditelji mira. Zato, da bi mi postali blagoslovljeni, moramo naći mir u našoj savjesti, to je Božić. To je izvor radosti jer čovjek koji je sebičan ne može se radovati, pogotovo onaj pun mržnje. Ovih dana čujemo kako je zatrovan zrak u Sarajevu raznim česticama, međutim, to jeste šteta što vlast nije imala više mudrosti, mene su zvali da nešto uradim po tom pitanju, ali ja nemam vlast, ne slušaju me, šteta što nisu to od danas izmislili, a ne danas na Božić. Otrova u zraku ćemo se riješiti, ali ne i mržnje”, istakao je Puljić.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo od danas je uvelo privremenu zabranu saobraćaja za motorna vozila na principu “par-nepar”.