Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Kasumović pomogao betonažu puta, mještani mu podigli stećak

FOTO: Orahovica/Facebook

Inače, stećak je uobičajeni naziv za nadgrobni spomenik iz srednjeg vijeka

U mjestu Orahovica koje je od Zenice udaljeno 25 kilometara prije nekoliko dana svečano je pušten u funkciju put dug tri kilometra za što su mještani Fuadu Kasumoviću dali izraditi stećak.

Prije četiri dana u mjestu Orahovica svečano je pušten u promet betonirani put dužine tri kilometra na relaciji Vesela Bukva – Korita – Krče.

Svečanost koja je bila popraćena presjecanjem crvene vrpce te uručivanjem zahvalnice gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, obilježena je i izgradnjom stećka u čast gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je ispunio dugogodišnju želju mještana Orahovice.

fuad kasumović stećak
FOTO: Orahovica/Facebook

Naime, osim mještana Orahovice koji su učestvovali u izgradnji ovog puta, Grad Zenica je osigurao armaturne mreže te je izdvojeno 150.000 KM za njegovu izgradnju.

“Nisam vas marku zadužio”

“Za sve ima novca, pokazao sam to svih ovih godina, nisam vas marku zadužio, a vratio sam 37 miliona maraka duga. Dakle, novca ima, samo ga treba domaćinski trošiti. Milina je bila vidjeti 50-60 mještana koji su bili uključeni u akciju betoniranja.

Trebamo vidjeti da u narednom periodu dovedemo struju na ovu planinu, da svijet počne praviti objekte ovdje. Još jednom želim napomenuti, bez vas ovo ne bi ništa bilo. Činjenica, ja jesam jedan pojedinac i upravljam Gradskom upravom i nema šta mi ne rade. Međutim, maksimalno se trudim da vam vratim vjeru u državu i ljude koji vladaju”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Hadis Ašćerić, predsjednik Mjesne zajednice Orahovica, ovom prilikom poručio je kako sve što im je gradonačelnik obećao bilo je i ispunjeno.

“Nikada vas gradonačelnik nije slagao, a pred nama je još mnogo projekata. Samo ću poručiti, budite uz one koji vas ne lažu”, rekao je Aščerić.

“Fuadu Kasumoviću u čast”

fuad kasumović stećak
FOTO: Orahovica/Facebook

Inače, na stećku je ispisana i poruka:

“Mjesto sa kojeg je počela betonaža puta prema Orahovici u dužini od 3.000 metara. Sredstva za realizaciju projekta po zahtjevu predsjednika MZ Orahovica, Hadisa Aščerića obezbjedio je Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović u čiju je čast, kao znak zahvalnosti, ovaj stećak postavljen”, stoji na stećku ispod zastave Republike Bosne i Hercegovine.

Inače, stećak je uobičajeni naziv za nadgrobni spomenik iz srednjeg vijeka.