Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar unutrašnjih poslova KS

Katica: Dvojica kandidata ispunjavaju uslove za policijskog komesara

admir-katica
Foto: Fena

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica je za Fenu pojasnio da je komesar Selimović 31. januara ove godine podnio ostavku na mjesto Policijskog komesara i o tome obavijestio resornog ministra i v.d. premijerku KS

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo razriješila, na lični zahtjev, dužnosti policijskog komesara MUP KS Nusreta Selimovića, za zamjenika policijskog komesara u MUP-u KS imenovan je Fatmir Hajdarević, glavni inspektor u Upravi policije i trenutni načelnik Policijske uprave Ilidža.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica je za Fenu pojasnio da je komesar Selimović 31. januara ove godine podnio ostavku na mjesto Policijskog komesara i o tome obavijestio resornog ministra i v.d. premijerku KS.

S obzirom da u vrijeme podnošenja ostavke Selimovića, rekao je Katica, nije bilo osoba, policijskih službenika Uprave policije KS koji su ispunjavalu uslove za policijskog komesara, Selimović ih je obavijestio da će ostati na dužnosti do završetka procesa unapređenja kadrova u čin ‘glavni inspektor’,

– Ta procedura je završena. Od unaprijeđenih policijskih službenika u čin ‘glavni inspektor’ imamo dvojicu koji ispunjavaju uslove za policijskog komesara Fatmir Hajdarević i Almedin Bahtanović – kazao je Katica.

Stoga je na njegov prijedlog, Vlada KS danas na sjednici donijela Odluku da v.d. zamjenika policijskog komesara bude Fatmir Hajdarević, glavni inspektor Uprave policije MUP KS, trenutno načelnik Policijske uprave Ilidža.

Vlada KS će, najavio je Katica, obavijestiti Nezavisni odbor za imenovanja, koji će provesti konkursnu proceduru i predlaganje kandidata za policijskog komesara.

Kako je naveo, drugi kandidat koji ispunjava uslove za policijskog komesara je i Almedin Bahtanović, glavni inspektor i načelnik Policijske uprave Stari Grad Sarajevo.