Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OSCE

Kavalec: Donacije IT opreme omogućit će efikasniji rad antikorupcijskih timova

kavalec3 (1)

Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini je od 16. do 25. marta timovima za borbu protiv korupcije širom BiH donirala IT opremu kao jednu od aktivnosti koje Misija provodi u oblasti borbe protiv korupcije.

Donacije IT opreme isporučene su timovima za borbu protiv korupcije u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu, te timu za borbu protiv korupcije Republike Srpske.

Naredne isporuke, namijenjene Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te antikorupcijskim timovima Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Kantona 10 i Brčko distrikta BiH, planirane su do sredine aprila.

– Pandemija virusa COVID-19 izazvala je povećan broj izazova u smislu informacijske tehnologije s kojima se antikorupcijski timovi suočavaju u svom radu, a jedan od ključnih problema je nedostatak adekvatne IT opreme – izjavila je ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, dodavši da će im ove donacije IT opreme omogućiti efikasniji rad.

Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Zajedno s vlastima u BiH, Misija će nastaviti s radom na prevenciji korupcije i borbi protiv korupcije za dobrobit ove države i njenih građana i građanki, saopćeno je iz OSCE-ove misije u BiH.