Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kavazović: Banjalučka Ferhadija “kraljica” bosanskih džamija

reis kavazovic

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović izjavio je danas da je banjalučka Ferhadija “kraljica” bosanskih džamija.

Izrazivši zadovoljstvo obnovom banjalučke Ferhadije, on je iznio i lične impresije da ne zna da li je ta džamija sada ljepša izvana ili iznutra.

– Ferhadija plijeni svojom ljepotim. Drago mi je da smo uspjeli da je obnovimo i vratimo Ferhadiju ovom gradu, koga volimo i u koji rado dolazimo. Nadam se da će ova, kao i druge naše bosanske džamije i dalje nastaviti slati poruke dobra među ljudima, mira i poštovanja. To je njena funkcija uvijek bila i nadam se da će ona ponovo zauzeti ono mjesto koje je bilo izgubljeno njenim rušenjem i slati te važne poruke za sve nas – rekao je Kavazović.

Reisu-l-ulema IZuBiH danas je prisustvovao centralnoj manifestaciji povodom 12. Rebiu-l-evvela, rođendana poslanika Muhammeda a.s., koji je održan u Ferhadiji u Banjoj Luci.

U Ferhadiji je proučen Mevlud. U programu su učestvovali hor Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, hfz. Mensur Malkić, hfz. Šaban Burhan i hfz. Sulejman Bugari.