Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kavazović čestitao Uskrs i Vaskrs

husein_kavazovic03

Reisu-l- ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Husein Kavazović uputio je čestitku Nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u BiH povodom kršćanskog blagdana Uskrsa.

– U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim

radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima – kaže se u čestitki reisu-l- uleme.

Kavazović je danas uputio čestitku i Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju i pravoslavcima, povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa.

– Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim

radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima – kaže se na kraju čestitke reisu-l- uleme, javila je MINA.