Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštenje

KCUS: Obuhvatiti istragom i učešće Zehre Dizdarević u liječenju preminulog doktora Pašagića

doktor sefik pasagic

“Mislimo da bi ishod liječenje bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uslovima”, stoji u saopštenju s KCUS-a.

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), direktori disciplina KCUS kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu, s ciljem potpunog rasvijetljavanja slučaja smrti doktora Š.P., zatražili su da Tužilaštvo istragom obuhvati prof. dr. Zehru Dizdarević u liječenju preminulog.

– Nekoliko puta profesorica Dizdarević javno je izjavila da je bila u komunikaciji s pacijentom, a mi imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uvjetima, privatno angažirana od člana porodice za šta postoji svjedok – saopćeno je iz KCUS-a.

Izražena je nada da je profesorica vodila evidenciju, kao registrirani privatnik, o komunikaciji, simptomima i tretmanu pacijenta, te dodaju da njima ništa od toga nije dostavljeno pri prijemu.

– Kao što smo i ranije naveli kolega je došao na kliniku Podhrastovi trinaesti dan od početka simptoma bolesti sa slikom izuzetno teške upale pluća. Mislimo da bi ishod liječenje bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uvjetima – stoji u sapćenju KCUS-a.