Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U skladu s preporukama

KCUS uvodi zabranu posjeta na klinikama i odjelima

kcus
Foto: Pixsell

Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta na klinikama KCUS-a, Zavod za javno zdravstvo KS preporučuje i druge mjere kojih se osoblje KCUS-a u potpunosti pridržava

Stručni Kolegij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu donio je odluku o zabrani posjeta na klinikama i odjelima, shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a imajući u vidu da se bilježi porast pacijenata oboljelih od sezonske gripe, te da je zabilježeno cirkuliranje virusa influence, i to tipovi A (H3), B i Covid -19.

Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta na klinikama KCUS-a, Zavod za javno zdravstvo KS preporučuje i druge mjere kojih se osoblje KCUS-a u potpunosti pridržava.

Odluka o zabrani posjeta biće na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije i donošenja novih preporuka ZZJ KS, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, saopćeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Iz KCUS-a mole građane za razumijevanje, te da se pridržavaju preventivnih mjera koje prepoučuje Zavod za javno zdravstvo KS.