Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salman Khan

Khan: SAD će nastaviti svim raspoloživim sredstvima da pomažu odbrambenu saradnju s MOBiH

khan sarajevo mobih (1)

Savjetnik za vojno-politička pitanja je naglasio da je odbrambena reforma jedna od najuspješnijih reformi u Bosni i Hercegovini

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas u posjetu savjetnika za vojno-politička pitanja pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država Salmana Khana, zajedno s američkim vojnim atašeom u BiH brigadirom Michaelom Tarquintom i savjetnikom za vojno-politička pitanja pri Ambasadi SAD-a Amelom Fakom.

Razgovarano je, između ostalog, o budžetu, bilateralno-odbrambenoj saradnji dvije zemlje kao i reformskim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Okolić je naveo kako postoji problem u budžetu zbog poskupljenja energenata na tržištu, ali da to ne smije biti alibi za nedovršavanje tekućih obaveza i zadataka MOBiH.

Savjetnik za vojno-politička pitanja Salman Khan je naglasio da je odbrambena reforma jedna od najuspješnijih reformi u Bosni i Hercegovini, te da SAD cijeni partnerstvo i svu zajedničku saradnju, dodavši kako će SAD nastaviti da pomažu svim raspoloživim sredstvima odbrambenu saradnju sa MOBiH.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da su transparentni sastanci i razgovori jedini način koji vodi ka napretku BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.