Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mokra gora

Kilometarske kolone na izlazu iz BiH: Čeka se satima

mokra gora (1)

I pored pandemije koronavirusa, ogroman broj građana krenuo je na more ili se s njega vraća, što gužve čini neminovnim

Na prelazu iz Bosne i Hercegovine ka Srbiji čeka se satima, a kolone automobila čekaju da pređu granicu, saznaje Nova.rs.

Počela je sezona godišnjih odmora, pa samim tim i sezona gužvi na graničnim prelazima.

I pored pandemije koronavirusa, ogroman broj građana krenuo je na more ili se s njega vraća, što gužve čini neminovnim.

AMSS danima upozorava na intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, a najnovije informacije stižu s Mokre gore, gdje reka automobila čeka satima na ulaz u zemlju.

Prema saznanjima Nova.rs, čeka se minimum dva sata da se pređe granica iz BiH u Srbiju, a vozači su sve više nestrpljivi. U predugačkim kolonama nalaze i automobili i kamioni.

Iz BIHAMK-a kažu da je pojačana frekvencija vozila na graničnim pelazima: Gorica, Zupci, Kamensko, Gradina, Velika Kladuša i Izačić. Povremeno se formiraju duže kolone vozila na graničnim prelazima Neum I i Neum II. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta, kažu iz BIHAMK-a.

Upozoravaju i da se u poslijepodnevnim satima očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.