BiH

izlio zeleni jadar

Kiša ne prestaje padati 40 sati, hektari poljoprivrednog zemljišta pod vodom (FOTO)

23/06/2020

U posljednja 24 sata palo je stotinu litara kiše po metru kvadratnom, što je rekord u posljednjih 12 godina od kada se vrše ta mjerenja u ovom mjestu

Kiša koja već 40 sati neprekidno pada na području Srebrenice izazvala je pojavu bujica i porast vodotokova, a Zeleni Jadar poplavio je nekoliko desetina hektara poljoprivrednih površina, farmu za tov pilića, kao i nekoliko štala i pomoćnih objekata.

U ovdašnjoj meteorološkoj stanici Srni je rečeno da je u posljednja 24 sata palo stotinu litara kiše po metru kvadratnom, što je rekord u posljednjih 12 godina od kada se vrše ta mjerenja u ovom mjestu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti ove opštine Bego Bektić potvrdio je Srni da se izlio Zeleni Jadar i da prijeti i farmi krava i bikova, te da su zbog poplave neprohodni lokalni putevi od Zelenog Jadra prema Šubinu i Slapovićima.

Bektić kaže da je sinoć angažovana građevinska mehanizacija i uklonjena su stabla koja su bila pala u korito rječice Križevice u Potočarima, gdje je postojala prijetnja da bude začepljeno njeno korito i da se izlije.

Očišćen je i ulaz u kolektor u naselju Crvena rijeka.

Prema riječima Bektića, ostali vodotokovi na području srebreničke opštine su u stagnaciji, nisu se izlili iz korita i još nema pojave klizišta.

Ekipe civilne zaštite opštine Srebrenica stalno su na terenu i prate situaciju.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.