Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Kiša, pljuskovi, grmljavina: Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Kišno jutro u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

okom dana, jače naoblačenje u drugoj polovini dana će uvjetovati slabu kišu i lokalne pljuskove

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjevernim i sjeveroistočnim područjim.

Tokom dana, jače naoblačenje u drugoj polovini dana će uvjetovati slabu kišu i lokalne pljuskove. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim područjima u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine.

U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini u četvrtak oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom najavljeno je i u subotu. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.