BiH

Svečanost u Sarajevu

Klinika za ortopediju i traumatologiju KCUS-a obilježila 40 godina rada

22/12/2018

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović izjavila je da temelj pristupa liječenju je razgovor prije operacije

Klinika za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu večeras je svečano obilježila 40. godišnjicu Klinike i 70 godina ortopedije i traumatologije u Bosni i Hercegovini.

– Sadašnji posteljni kapacitet Klinike je 180 kreveta. Klinika za ortopediju i traumatologiju je ustanova posvećena liječenju povreda i bolesti lokomotornog aparata svih patologija i uzrasta. Naš stručni tim hirurga, medicinskih sestara u saradnji s pomoćnim osobljem, koristi najnovije operativne tehnike u liječenju pacijenata te osigurava brz i učinkovit postoperativni oporavak – izjavio je novinarima šef Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Đemil Omerović.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović izjavila je da temelj pristupa liječenju je razgovor prije operacije i upoznavanje pacijenta sa svim fazama i aspektima procedure koja će se obaviti.

Time se, rekla je Izetbegović, osigurava optimalan ishod i omogućava lakše provođenje same operacije i postoperativne njege.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.