BiH

Srce za djecu oboljelu od raka

Klovnovi izmamili osmijehe hrabrih mališana na Klinici za dječije bolesti u Tuzli

27/04/2019

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klovnovi, kao i životinje pravljene od balona

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica organizirali su posjetu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa ljudi iz Forlija iz italije “Vivamo in positive“ (Živimo pozitivno), koji se bave klovnovskom terapijom.

Veselo druženje imalo je jedan veliki cilj, a to je pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se ‘rode’, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti najveće heroje, djecu koja su oboljela od raka te koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klovnovi i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klovnovi, kao i životinje pravljene od balona.

– Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječijeg kikota – navode iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.