NSRS

Klub Bošnjaka odustao od zaštite vitalnog nacionalnog interesa u vezi auto-puta

Zajednicka komisija

Time je okončan postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa, a Odluka o usvajanju Plana parcelacije za auto-put Banja Luka – Prijedor ide u dalju proceduru

Klub Bošnjaka, koji je pokrenuo postupak, danas je na sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda odustao od Odluke o pokretanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda, u vezi sa Odlukom o usvajanju Plana parcelacije za auto-put Banja Luka – Prijedor od 17. februara 2021.

Time je okončan postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa, a Odluka o usvajanju Plana parcelacije za auto-put Banja Luka – Prijedor ide u dalju proceduru, u ovom slučaju akt se prosljeđuje ‘Službenom glasniku Republike Srpske’ na objavljivanje.

– Kako je navedeno na sjednici Zajedničke komisije, ranije je dogovoreno da se formira zajednička komisija predstavnika projektnog tima i mještana sela kroz koja prolazi trasa auto-puta i da se dogovore sva rješenja koja su moguća i zadovoljavajuća za obje strane, kad je u pitanju buduća trasa auto-puta – saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću NSRS.