Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda PSBiH

Klub Bošnjaka poziva Vijeće ministara da odobri 12,5 miliona KM za izbore u roku 48 sati

dom naroda psbih

Pozvali su ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu da sačini prijedlog odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od oko 12,5 miliona KM CIK-u, te da se naloži Vijeću ministara BiH da tu odluku usvoji u roku 48 sati

U Sarajevu je u toku hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja se održava na zahtjev Kluba Bošnjaka koji je tražio da ovaj dom Vijeću ministara BiH naloži da hitno osigura 12,5 miliona KM za održavanje općih izbora, jer još nije usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

Iz Kluba Bošnjaka su podsjetili da je Centralna izborna komisija BiH 4. maja ove godine raspisala održavanje općih izbora za 2. oktobar ove godine, te da je zakon propisao da se u roku od 15 dana od dana raspisivanja izbora osigura novac za njihovo održavanje.

Ovaj rok je već istekao, a iz Kluba Bošnjaka navode da novac za izbore hitno treba obezbijediti. Također, iz ovog kluba smatraju da nije bilo zakonskih prepreka da Vijeće ministara BiH odobri sredstva CIK-u.

Stoga su iz Kluba Bošnjaka pozvali ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu da sačini prijedlog odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od oko 12,5 miliona KM CIK-u, te da se naloži Vijeću ministara BiH da tu odluku usvoji u roku 48 sati.